Sosyal Medya

Güncel

AcilÂ’deki yoÄŸunluÄŸun nedeni 'muayene'

İstanbul’da hastanelerin acil servislerinin, gündüz randevu alamayan hastalarla dolup taştığı belirlendi...



Sağlık sisteminin can damarı olan acil servisler, İstanbul'da adeta poliklinik hizmeti veriyor. Randevu alamayan vatandaşların gece vakti acil servislere akın etmesi yoğunluğa yol açıyor. Yeni Şafak'tan Aybike Eroğlu, önceki gece Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Bahçelievler Devlet Hastanesi ve Eyüp Devlet Hastanesi'nin acil servislerinde bir gece geçirdi.

YOÄžUNLUK YAÅžANIYOR

Habere göre özellikle hafta içi iş yoğunluğu nedeniyle doktora gidemeyen veya randevu alamayan vatandaşların, muayene olabilmek için acil servislere başvurması hasta sayısında patlama yaşandığı görüldü. Havaların soğuk olması nedeniyle gribal enfeksiyona yakalanan çocuklar da acillerin yollarını tuttu.

İĞNE İÇİN GELMİŞ

Saat 19.00'da yaklaşık 60 hastanın sıra beklediÄŸi Haseki EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesi'nde numaratörler 270'leri gösteriyordu. Barkod aldıktan sonra beklemeye baÅŸlayan hastalara sırasıyla müdahale edildi. Acilde karşılaÅŸtığımız 47 yaşındaki Ahmet Tolunay, bel aÄŸrısı ÅŸikayetiyle baÅŸvurduÄŸunu belirterek, “Gündüz iÅŸ yoÄŸunluÄŸum nedeniyle hastaneye iÄŸne vurdurmaya gidemiyorum. Ben de iÅŸ çıkışı acile geliyorum” dedi.

BEZMİALEM'E ÖVGÜ

Ä°kinci adresimiz olan Bezmialem Vakıf Ãœniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne baÄŸlı acil servis biriminde, hastalar en organize ÅŸekilde tedavi edildi. Kapıdan giriÅŸte hastaları üç yönlendirme elemanı karşıladı. Acil servise ulaÅŸtığımızda saatler 20.00”yi geçiyordu. Hasta sayısı 500'leri aÅŸarken, ortalama her 10 dakikada bir hasta muayene edildi. Yabancı doktorların da çalıştığı servis, temizliÄŸi ve güler yüzlü çalışanlarıyla bizden tam not aldı.

ÇARE ARIYORUZ

Bir baÅŸka durağımız olan Bahçelievler Devlet Hastanesi'ne saat 00.51 sularında ulaÅŸtığımızda, gribal enfeksiyon ÅŸikayetiyle baÅŸvuran çocuk sayısı 143'tü. Aile hekimliÄŸi biriminin tam anlamıyla çalışmadığından yakınan vatandaÅŸlar, çocuklarını acile getirmek zorunda kaldıklarını anlattı. 5 yaşındaki Nur Özaslan'ın annesi Sinem Özaslan, “Aile hekiminin mesaisi saat 17'de bitiyor. O vakitten sonra da kimseyi bulamıyorsunuz. Mecburen acil servislere gelerek derdimize çare arıyoruz” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

ÃœCRETSÄ°Z HÄ°ZMET

Son durağımız olan Eyüp Devlet Hastanesi'nde karşılaÅŸtığımız bir vatandaÅŸ ise yürüme güçlüğü çektiÄŸi için geldiÄŸini anlattı. Acil servislerde ücretsiz hizmetten memnun olduÄŸunu belirten bir baÅŸka vatandaÅŸ ise “EÅŸim birkaç gündür ciddi nefes darlığı çekiyor Randevu bulamayınca geldik" dedi.

 
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.